Policija kontroliše 13 gradova

Meksička federalna policija preuzela je kontrolu nad 13 gradova u južnom Meksiku, gde je lokalna policija osumnjičena da je povezana sa nestankom 43 studenta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

10:02

Default images

Lokalna policija osumnjičena je da je povezana sa organizovanim kriminalom, saopštili su meksički zvaničnici. Svi gradovi se nalaze u radijusu od 200 kilometara od Iguale, grada iz kog su pre tri nedelje nestali studenti posle sukoba sa policijom, prenela je agencija AP.

Među gradovima u kojima je federalna policija preuzela kontrolu su i turističke destinacije Taksko i Ikstapan u saveznoj meksičkoj državi Gerero.

Nadležni organi, koji istražuju nestanak studenata, pronašli su "neregularnosti" i "osnovanu sumnju za povezanost sa organizovanim kriminalom" u 13 gradova, rekao je komesar Nacionalne bezbednosti Monte Alehandro Rubido.

Federalna policija ranije je razoružala lokalnu policiju u Iguali i Kokuli i uhapsila 36 policajaca, dok su gradonačelnik i komandant policije u Iguali u bekstvu.

Njih dvojica optuženi su za povezanost sa lokalnim narko kartelom Gerero Unidos, za koji se veruje da je zajedno sa policijom izveo nestanak studenata krajem septembra.

Potraga za studentima vodi se sa kopna, vode i iz vazduha uz pomoć rođaka i Međunarodnog crvenog krsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: