Federalizacija bi uništila Ukrajinu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko podržao teritorijalni integritet Ukrajine, ocenjujući da bi federalizacija zemlje na kraju dovela do njenog uništenja

Izvor: B92

Nedelja, 13.04.2014.

16:52

Default images

Kako je preneo Itar-tass, Lukašenko je istakao da se zalaže za "jednu i jedinstvenu" Ukrajinu i ocenio da je opasno "gurati" tu zemlju ka federalizaciji.

"Ako želimo da sačuvamo Ukrajinu kao jednu državu, a ja jako želim da vidim Ukrajinu kao integralnu, monolitnu i ujedinjenu, ne bi trebalo da idemo sa federalizacijom. To će podeliti zemlju u budućnosti i na kraju uništiti ukrajinsku državu", upozorio je Lukašenko u intervjuu za rusku televiziiju NTV, čije delove danas prenosi njegova pres služba.

Prema mišljenju beloruskog predsednika, federalizacija Ukrajine je jednako opasna za Belorusiju, Rusiju, kao i za Zapad.

Lukašenko je zaključio da narod u Ukrajini to nikad neće prihvatiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: