"Janukovič nudio mito graničarima"

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič pokušao je u subotu da podmiti graničare u Donjecku da dopuste da njegov avion poleti, izjavio portparol granične službe.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

23:38

Default images

Janukovič je u subotu smenjen glasanjem u parlamentu, a vanredni predsednički izbori sazvani su za 25. maj. On je napustio Kijev i otišao u Harkov, ali se trenutno ne zna gde se nalazi.

"Privatni avion, koji je trebalo da poleti sa aerodroma u Donjecku, nije imao odgovarajuće dozvole. Kada su nadležne osobe htele da provere dokumenta, dočekali su ih naoružani ljudi predloživši im novčanu nadoknadu u zamenu za odobrenje leta bez autorizacije", rekao je portparol Sergej Astahov.

On je objasnio i da su graničari odbili tu ponudu.

"Malo kasnije dva blindirana vozila zaustavila su se u blizini aviona, a predsednik je izašao i napustio je aerodrom", dodao je Astahov.

Kako je ranije naveo novi predsednik parlamenta Oleksander Turčinov, Janukovič je pokušao da pobegne za Rusiju, a trenutno se, sumnja se, krije u proruskoj oblasti Donjecka.

Predsednik Janukovič rekao je ranije danas da nema nameru da podnese ostavku, a poslednje događaje je nazvao "pokušajem državnog puča".

Ukrajinska granična služba saopštila je ranije danas da su regionalni guverner i gradonačelnik Harkova pobegli iz zemlje za Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: