Perišić: Policija da pojača rad

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić zatražio je, povodom protesta građana, da policija pojača preventivni rad.

Izvor: B92

Subota, 15.02.2014.

18:42

Default images

On je od pravosudnih organa zatražio da svoj posao urade profesionalno i brzo na rasvetljavanju ubistva studenta Vuka Stoiljkovića (22).

"Apelujem i zahtevam od policije da dodatno poveća i pojača preventivni rad, od pravosudnih organa da profesionalno i brzo urade svoj posao, jer to traže građani Niša", rekao je Perišić na konferenciji za novinare sa koje je uputio saučesće porodici ubijenog studenta medicine Vuka Stoiljkovića u parku Svetog Save 10. februara uveče.

Perišić je dodao da jedino tako može biti smanjen rizik za nastanak tragičnih događaja i podignut opšti nivo bezbednosti.

"Obećavam da će inspekcijske službe biti dodatno angažovane na kontroli rada ugostiteljskih objekata, da li se zatvaraju na vreme, da li se u njima toči piće maloletnim licima, kao i da će biti sankcionisani svi koji se ne drže zakona", kazao je niški gradonačelnik.

Perišić je podržao građane u borbi protiv nasilja i zatražio od njih da nastave borbu kroz reči sa transparenta koji su nosili "Svest, savest, moral".

Okupljanje građana Perišić je ocenio kao želju i vapaj građana Niša, Novog Sada i Beograda protiv onoga što se dešava i što ugrožava naš način života i razmišljanja.

"Ne postoji nijedan razlog zbog koga bi mladi život bio prekinut", rekao je Perišić i apelovao na mlade i građane da nikada ne posegnu za nečijim životom i da ne postoji opravdan razlog koji bi ih naveo na zločin.

Perišić je podsetio da je grad nekoliko godina bio bez načelnika Policijske uprave i da su sve akcije do sada, kao i one koje se planiraju imale za cilj podizanje opšteg nivoa bezbednosti, kao i da će on kao gradonačelnik učiniti sve da Niš bude grad u kome će se bezbedno živeti.

Ubistvo studenta medicine s kojim je kao profesor Medicinskog fakulteta delio iste ideale je težak teret za sve, naročito za one koji su Vuka poznavali i iz čijih je života nestao, kazao je Perišić.

Apelujući na sve da daju svoj doprinos u podizanju opšte bezbednosti, Perišić je naveo primer da se pred manifestacije u Niškoj tvrđavi na trafici pored prodaje kombi piva.

Noćas je na proslavi 18. rođendana policija razdvajala oca i sina koji je slavio rođendan, a u niškom naselju Duvanište upaljena su dva automobila i policija je pronašla izvršioca, napomenuo je niški gradonačelnik.

Na Trgu kralja Milana u Nišu danas je održan protest sa koga su građani Niša poslali poruku da se nasilje zaustaviti mora i da se pretnje moraju ukloniti sa ulica, a zatim su krenuli u protesnu šetnju do gradske kuće, suda i policijske uprave koja je protekla mirno.

Građani Niša ispunili su centralni gradski trg, a na skupu je rečeno da su okupljanja počela zbog ubistva studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) u parku Sveti Sava i da su prerasla u protest protiv nasilja sa zahtevom da se krene u obračun sa uzrocima tog nasilja ne samo u Nišu već i celoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: