Utorak, 07.05.2013.

10:56

SRS: Dat zahtev za ocenu ustavnost

Članovi predsedničkog kolegijuma SRS predali su Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti sporazuma Beograda i Prištine.

Izvor: Beta

Default images

Prema rečima potpredsednika SRS Nemanje Šarovića, ova stranka traži ocenu ustavnosti odluke Vlade Srbije da prihvati sporazum, kao i odluke Narodne skupštine o prihvatanju Vladinog izveštaja o dijalogu sa Prištinom.

"Zakon odredjuje da Ustavni sud, ukoliko postoji opasnost od nastupanja neotklonjivih štetnih posledica, mora postupati po hitnom postupku", rekao je Šarović i dodao da će ukoliko do toga ne dođe USS pokazati da je "politički sud".

Kako kažu čelnici SRS, referendum o sporazumu Beograda i Prištine nije dobro rešenje, jer "Ustav Srbije nije 'Veliki brat' pa da zavisi od SMS poruka i od glasanja".

"Mi ćemo nastaviti na svaki mogući način da se borimo protiv Vlade Srbije i protiv svih onih koji saučestvuju u toj izdaji, i koji na bilo koji način podržavaju prihvatanje briselskog sporazuma", rekao je Šarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: