URS, SNS i SPS hoće vlast u Beočinu

URS, SNS, SPS i Romska demokratska partija formiraće zajedničku odborničku grupu u Beočinu kako bi se promenila vlast u toj opštini, u kojoj su DS i LSV.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

14:56

Default images

"Nakon jednogodišnje borbe opozicije sa DS i LSV u Beočinu, koji su na vlasti već pet godina i grčevito se bore da tu ostanu, kao i prošlonedeljne drame sa lokalnim DSS, koji je izigrao svoje koalicione partnere i ostao sa demokratama, na pomolu je rasplet Gordijevog čvora u opštini koja je nekad bila vodeća u zemlji, a sad je samom dnu", saopštio je URS.

Rukovodstva tih stranaka su koalicioni sporazum potpisala 27. marta, a njegova suština, kako navodi URS, jeste zajedničko delovanje kako bi se što pre sprovela čvrsta rešenost tih stranaka da promene vlast u Beočinu i podignu ukupni kvalitet života svih građana, kao i borba protiv korupcije i kriminala.

Prema sporazumu, predsednik ove odborničke grupe je lider beočinskog URS Milan Čačić, a zamenik lider lokalnog SNS Slobodan Kalajdžić.

"Demokrate su činile sve kako bi ostali na vlasti, a nedovoljna budžetska sredstva trošili su nemilice, sa republičkom vladom nisu komunicirali, niti aplicirali za programe, čime su Opštinu grunuli u sunovrat", navodi URS.

Novoformirana odbornička grupa smatra da je zadnji čas da se spase Beočin i u tom cilju očekuju pomoć svojih centrala i svih svojih odbornika, ali i "razumnih odbornika vladajuće koalicije".

Odborničkoj grupi URS, SNS, SPS i RDS trenutno nedostaje samo jedno odborničko mesto da osvoji većinu, a iz URS poručuju da je već izvesno da će se to i desiti, kako bi vlast u Beočinu mogla biti "prekomponovana" po uzoru na republičku vlast i veliku većinu opština u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: