Danica preminula čekajući na srce

Danica Ćirković preminula je oko podneva čekajući da se prikupi novac za transplantaciju srca u inostranstvu, rečeno je u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 18.02.2013.

14:14

Default images

Danica je imala 24 godine i preminula je na Klinici za kardiologiju, rekla je Tanjugu portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević. U humanoj akciji "Srce za Danicu" za manje od meseca prikupljeno je više od polovine sredstava od potrebnih oko 150.000 evra.

U toj akciji koju su pokrenuli mladi iz naselja "Iline vode" učestvovali su pojedinci, institucije, sportski klubovi, mediji i drugi kako iz Srbije tako i iz inostranstva.

Danici je bilo potrebno između 130.000-150.000 evra da bi dobila novo srce u nekoj od klinika u okruženju. Ona je bila apsolvent Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, bila je prva na listi za transplantaciju srca u inostranstvu.

Danica je prošle sedmice zbog pogoršanja zdravstvenog stanja smeštena u Klinički centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: