Dodik: Shvatio sam poruku naroda

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da je čuo, shvatio i razumeo poruku naroda koji je na lokalnim izborima uskratio podršku njemu i SNDS, na čijem je čelu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2012.

17:17

Default images

On je istakao da mu je sada jasno da će u SNDS mnogo toga morati da se promeni.

Predsednik Centralne izborne komisije BiH Branko Perić izjavio je da je na lokalnim izborima u Republici Srpskoj Srpska demokratska stranka (SDS) Mladena Bosića osvojila 25, a Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika 18 načelničkih pozicija.

Prema preliminarnim, nepotvrđenim rezultatima, koje je saopštio CIK BiH, najviše gradonačelničkih i načelničkih pozicija u Republici Srpskoj osvojili su SDS.

Perić je rekao da je Demokratski narodni savez (DNS) osvojio dve čelne pozicije u lokalnim zajednicama.

Povodom navoda pojedinih medija da je SNSD, odnosno Dodik "najveći gubitnik" ovih, petih izbora u postdejtonskoj BiH, lider SNSD je izjavio da i posle ovih izbora SNSD ostaje stranka sa velikom podrškom, snažnom partijskom infrastrukturom i brojnim i organizovanim odborima u svakom mestu u Srpskoj.

"Uprkos predstavi koja pokušava da se stvori, SNSD nije izgubio svoju ključnu snagu, veliku većinu svojih glasova i najvažnija mesta, niti je bilo koja druga partija uspela da stekne primat na političkoj sceni RS. Raznolike koalicije, uglavnom usmerene protiv SNSD-a, napravile su privid gubitka jednog broja načelničkih mesta, ali isto tako neka nova su osvojena, dok su liste SNSD-a po pravilu prve i to ubedljivo", naglasio je Dodik.

On je istakao da, ipak, želi da nedvodmisleno poruči da mu je jasno šta je narod poručio i njemu i SNSD-u na ovim izborima.

"Poručili su da su dobrim delom nezadovoljni i da SNSD-ovi ljudi u većini nisu opravdali njihova očekivanja i poverenje. Smatram da je lošijem rezultatu SNSD-a na ovim izborima mnogo više kumovalo glasanje protiv SNSD-a nego posebna podrška bilo kom od naših rivala, uz dužno poštovanje svima njima. Želim jasno da poručim da sam poruku naroda odlično i čuo i razumeo", kazao je lider SNSD-a.

Dodik je izrazio uverenje da je politika SNSD-a najispravnija i dugoročno jedina održiva za Republiku Srpsku, dodavši da je ubeđen da SNSD ostaje jedina politička snaga sposobna da očuva Srpsku i njenu poziciju i izgradi Republiku kao samoodrživu i uspešnu zajednicu.

"Ubeđen sam u to jer znam šta mi imamo, a znam i šta imaju i s čim raspolažu drugi na političkoj sceni Srpske. Ali želim da vam jasno kažem da smo poruku čuli i da nam je jasno da u SNSD-u mnoge stvari moraju da se promene ukoliko želimo da sačuvamo poverenje naroda", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: