Zoološki vrt demantuje Vučića

Zoološki vrt Palić demantovao je potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je bivše Ministarstvo energetike davalo novac za ishranu lavova u tom zoološkom vrtu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

16:45

Default images

Zoološki vrt je u saopštenju naveo da za 2012. godinu zaključio ugovor sa Ministarstvom životne sredine od milion dinara za sufinansiranje troškova zbrinjavanja zaplenjenih životinja.

Te životinje su bile predmet ilegalne trgovine, a zaplenila ih je državna inspekcija, dok Ministarstvo plaća njihov smeštaj, hranu i veterinarsku negu, objašnjava se u saopštenju.

"Ove životinje nisu u vlasništvu zoo-vrta, smeštene su u prihvatni deo i posetioci ih ne mogu videti", piše u saopštenju.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je Ministarstvo energetike mesečno davalo milion dinara za držanje tri lava u Zoološkom vrtu na Paliću i izrazio čuđenje zbog toga.

Zoološki vrt Palić je danas objasnio da ishranu sedam lavova, kao i svih ostalih životinja u zbirci, finansira isključivo sredstvima zoološkog vrta, odnosno od prihoda od ulaznica.

Navodi se da je u vrtu 120 vrsta životinja i više od 750 jedinki, dok je u prihvatilištu oko 200 životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: