Đukanović: Sad u borbu s kriminalom

Odluka o početku pregovora sa EU dodatno obavezuje Crnu Goru da nastavi sa reformama, s posebnim osvrtom na borbu protiv korupcije i kriminala, kazao Đukanović.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

21:06

Default images

"Odluka o početku pregovora je veliki događaj na evropskom putu Crne Gore i predstavlja dobro za svakog građanina naše zemlje, ali i za čitav region. Njome je još jednom potvrđeno da je Crna Gora ozbiljan partner EU i NATO-a", kazao je lider DPS-a Milo Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, istakao da je značaj te odluke utoliko veći ako se ima u vidu da je doneta u trenutku kad se EU suočava sa teškom ekonomskom krizom u pojedinim svojim članicama, koja ugrožava finanijsku stabilnost čitave evro zone.

Đukanović je kazao da visok stepen senzibiliteta prema proširenju koji je, i u takvim uslovima, EU pokazala prema Crnoj Gori kao budućoj članici, dodatno obavezuje i podstiče sve strukture crnogorskog društva da predano rade na daljem sprovođenju društvenih reformi, s posebnim osvrtom na vladavinu prava i borbu protiv korupcije i kriminala.

"Uveren sam da će Crna Gora i naredne faze usvajanja evropskih standarda, odnosno stvaranja ulova za bolji kvalitet života naših građana, uspešno ostvariti", naveo je lider DPS-a.

Šefovi diplomatija EU odobrili su početak pregovora o pridruživanju Crne Gore Uniji, koji će zvanično otpočeti 29. juna, ali je Crna Gora pozvana da pojača napore na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: