Medvedev: Rusija čvrsto uz Srbiju

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 21.06.2012.

18:33

Default images

Medvedev je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru naglasio i da Rusija podržava Srbiju u njenoj borbi za zaštitu teritorijalnog integriteta i ljudskih prava Srba na Kosovu, rečeno je agenciji Beta u Predsedništvu Srbije.

Nikolić je zahvalio Rusiji na podršci i istakao neophodnost intenziviranja saradnje dve zemlje.

Medvedev i Nikolić sastali su se u Rio de Žaneiru, gde učestvuju na konferenciji UN o održivom razvoju. On se ranije danas sastao i sa premijerom Norveške Jensom Stoltenbergom i predsednikom Čilea Sebastijanom Pinerom.

Nikolić se na marginama samita UN sastao i sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom, koji je tom prilikom izrazio spremnost da pomogne Srbiji u dobijanju datuma za početak pregovora.

Ader je, takođe, istakao da je zadovoljan položajem koji mađarska manjina ima u Srbiji, posebno zato što već dugi niz godina participira u vlasti.

Konferencija UN o održivom razvoju na kojoj učestvuje delegacija Srbije, predvođena predsednikom Nikolićem, traje do 24. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: