"SNS ne može da uvede Srbiju u EU"

Potpredsednik DS-a Dušan Petrović izjavio da posle izbora neće biti koalicije sa SNS-om, kao i da Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2012.

22:48

Default images

"Dobro je što Toma Nikolić veruje u Evropu, a nije verovao pre tri-četiri godine. Međutim, Nikolić i SNS ne mogu da uvedu Srbiju u EU i građanima neće biti teško da se odluče na tim izborima", rekao je Petrović u razgovoru s novinarima na novogodišnjem koktelu demokrata u Valjevu.

Govoreći o kosovskom pitanju i evropskim integracijama, Petrović je rekao da velika državna pitanja rešavaju predsednik države Boris Tadić i Vlada Srbije, kao i da će za mesec i po stići dobre vesti iz Brisela, jer će biti postignut konsenzus o nastavku puta Srbije ka EU.

"Ne sme da stane život u Srbiji zbog pregovora sa Evropom o Kosovu i priključenja Srbije Evropskoj uniji", kazao je Petrović. "Verujem da će Nemačka i Austrija doći do zaključka da je najskuplja nestabilnost u Evropi, a nema stabilnosti bez Srbije i Balkana u EU", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

251 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: