Loznica: Miting zbog azilanata

Organizacioni odbor protesta građana Banje Koviljače pozvao je Lozničane da 6. novembra u što većem broju prisustvuju mitingu zbog prekomernog broja azilanata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

19:00

Default images

"Zahtevamo izmeštanje svih prekobrojnih azilanata, smeštenih van Centra za azil. U suprotnom protesti će se nastaviti, a svu odgovornost za sledeće incidente snosiće državne institucije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Komesarijat za izbeglice", navedeno je u proglasu.

Uz podsećanje da je bezbednosna situacija jako pogoršana, ukazano je na to da meštani žive u konstantnom strahu za bezbednost.

Najavljeno je da se zbog ugrožene bezbednosti razmatra i mogućnost da roditelji ne puštaju decu u školu, sve dok se ne reši situacija sa azilantima.

Banja Koviljača se već duže suočava s problemom povećanog broja azilanata iz Afrike i Azije.

Prema poslednjim podacima policijske stanice u Loznici, trenutno van Centra za azil u Banji Koviljači boravi više od 2.500 azilanata.

Centar za azil ima oko 80 mesta. Pridošlice najčešće dolaze iz Avganistana i Pakistana, a ima ih i iz Somalije, Libije, Tunisa, Maroka, Sirije, Jemena, Irana i Saudijske Arabije.

Lokalne vlasti su se do sada u nekoliko navrata za pomoć u rešavanju tog problema obraćale Komesarijatu za izbeglice Srbije, kao i premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, ali konkretnih koraka nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: