"Naći ćemo gde su pare iz Kolubare"

Državna tužiteljka Zagorka Dolovac kaže da će istraga utvrditi gde je novac od zloupotreba u Rudarskom basenu Kolubara.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2011.

23:27

Default images

"Govorimo o zloupotrebi od 12 miliona evra i neplanski potrošenih 70 miliona evra", rekla je Dolovčeva povodom hapšenja bivšeg direktora Kolubare Dragana Tomića i još 16 ljudi u vezi sa malverzacijama u tom preduzeću.

Ona je istakla da će "istraga utvrditi krivicu svakog od onih koji su učestvovali u pljački građana Srbije u Kolubari".

Prema njenim rečima, poslednja hapšenja osumnjičenih za najteža krivična dela su tek početak sprovođenja državne strategije za suzbijanje korupcije na najvišim nivoima i borbe protiv organizovanog kriminala.

Takođe kaže i da je prikupljanje dokaza u predmetu "Kolubara", "koji je jedan od najznačajnijih u borbi protiv korupcije, počelo i pre nego što je javnost za to saznala" i da je saslušano više od stotinu svedoka i da je prikupljena obimna dokumentacija na više desetina hiljada strana, na osnovu čega su i privedeni osumnjičeni za malverzacije.

Ceo intervju Zagorke Dolovac možete pročitati ovde.

Dragan Tomić, bivši direktor Kolubare i funkcioner DSS-a, uhapšen je prilikom pokušaja bekstva iz zemlje, a policija je privela još 17 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: