Umro svrgnuti predsednik Tunisa

Bivši predsednik Tunisa Zin al Abidin Ben Ali preminuo je, pošto je prethodnih nekoliko dana bio u komi, javlja TV "Frans24", pozivajući se na francuske izvore.

Izvor: B92

Subota, 19.02.2011.

12:24

Default images

Ben Ali je, posle 23 godine vladavine, zbačen s vlasti u masovnim uličnim demonstracijama 14. januara.

Ben Ali je tada s porodicom napustio Tunis i otišao u Saudijsku Arabiju. Kako je juče izjavio njegov porodični prijatelj, svrgnuti predsednik Tunisa doživeo je moždani udar i bio je u stanju kome u jednoj saudijskoj bolnici, prenela je Ansa.

Tuniski list "Kotidjen" je ranije objavio da je Ben Ali imao moždani udar, a veruje se i da je bolovao od raka prostate.

Demonstracije koje su dovele do svrgavanja autokratskog režima u Tunisu, inspirisale su proteste koji su se ovih dana proširili arapskim svetom - u Egiptu, Jemenu, Bahreinu i Libiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: