Nedelja, 18.07.2010.

12:02

Mišković tužio Milku Forcan

Predsednik “Delta holdinga” Miroslav Mišković podneo krivičnu prijavu protiv svoje doskorašnje saradnice Milke Forcan, prenose mediji.

Izvor: B92

Default images

Najpoznatiji srpski tajkun tužio je svoju doskorašnju saradnicu zbog neraščišćenih vlasničkih odnosa u “Delta Maksiju”, ali i poslovnih poteza koje je ona povukla u ”Jugohemiji“.

Nekoliko beogradskih dnevnih novina objavilo je informaciju da je Mišković podneo tužbu Prvom osnovnom tužilaštvu, ali i da će mu Forcanova uzvratiti istom merom.

Informacije o tužbi danas nije bilo moguće proveriti u tužilaštvu.

Vlasnički odnosi u zajedničkim firmama Miroslava Miškovića i Milke Forcan i članova njene porodice doveli su do raspada ovog pozantog poslovnog tandema u Srbiji.

Dva meseca nakon što je Milka Forcan okrenula leđa Miroslavu Miškoviću i napustila ”Delta holding“, njen doskorašnji šef presavio je tabak i obratio se tužilaštvu.

Kako pišu mediji, Miroslav Mišković želeo je da proda kompletan “Delta Maksi” Belgijancima, ali Milka Forcan i njena sestra Smiljka Mileusnić-Adžić, koje imaju deonice u tom preduzeću, na to nisu pristale zbog neslaganja oko međusobnog vlasničkog udela.

Razlog za tužbu, kako pišu mediji, je to što je Forcanova u drugu kompaniju prenela deo nekretnina ”Jugohemije“, preduzeća u kome je ona na čelu upravnog odbora, a njena sestra generalna direktorka.

U kompaniji Miroslava Miškovića danas nisu bili dostupni za komentar. U advokatskoj kancelariji Ilije Dražića, jednog od pravnih zastupnika “Delta Holdinga” naišli smo na zid ćutanja.

S druge strane, Milka Forcan saopštila je redakciji B92 da razume intersovanje javnosti, ali da za sada ne bi komentarisala priču o tužbama. Prema njenim rečima, u ovom trenutku treba pustiti advokate da rade svoj posao.

Da u najvećoj srpskoj kompaniji sve nije kako treba široj javnosti bilo je jasno pre dva meseca, kada je Milka Forcan saopštila da napušta “Deltu” i da će se baviti savetovanjem i lobiranjem.

Međutim, u ekonomskim krugovima čulo se da tandem Mišković - Forcan ne funkcioniše već dve godine i da je njen odlazak motivisan internim "vrednovanjem ljudi".

Zbog toga bi eventualni sudski postpuak mogao da pokaže kako i koliko je Miroslav Mišković nagrađivao svoje saradnike i ko je na te poklone platio porez, smatra novinarka ekonomske rubrike NIN-a Ruža Ćirković.

Međutim, ona veruje da Milka Forcan ima snažniju političku zaleđinu i da se u pozadini njihovog sukoba nalazi pokušaj političkog disciplinovanja Miroslava Miškovića.

“To može da bude neko lako disciplinovanje Miškovića pred ovu veliku prodaju na koju se on sprema, i tu bi Milka Forcan mogla da ispadne i žrtva ukoliko se ta laka disciplinovanja brzo završe nekim poltičkim reketom. Međutim, ako se radi o ozbiljnijem disciplinovanju Miroslava Miškovića, Forcan bi mogla da posluži i kao insajder”, ocenjuje Ruža Ćirković.

Prema nepotvrđenim informacijama koje su se procurele u javnosti, nakon prodaje "Delta Maksija", Miroslav Mišković namerava potpuno da izađe iz trgovine.

U javnosti se spekuliše o tome da bi sav dobijeni novac, ali i kapacitete koje trenutno poseduje, Mišković mogao da preusmeri ka investicionom fondu i daljem razvijanju poslova u poljoprivredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: