Produžen policijski čas na Tajlandu

Tajlandske vlasti produžile su policijski čas na još tri dana u Bangkoku i u 23 tajlandske provincije.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

08:45

Default images

Policijski čas je produžen posle vojne akcije u tajlandskoj prestonici kojom su prekinuti protesti opozicije, a njihove vođe se predale.

Policijski čas je proglašen juče nakon opsežne vojne akcije na takozvane crvenih košulje i uništavanja njihovog uporišta u centru grada. Vojska je danas saopštila da je u tom uporištu pronađena određena količina oružja.

Prema podacima policije, u neredima koji su izbili kod jednog svetilišta unutar uporišta demonstranata poginulo je devet osoba.

"Medicinske ekipe koje su posle sukoba otišle na lice mesta otkrile su u samoj pagodi tela devet osoba", rekao je portparol policije.

Brojne pristalice crvenih košulja potražile su utočište u toj pagodi, a među njima je bilo žena i dece.

U sukobima demonstranata i vojske na drugim lokacijama u gradu juče je poginulo još sedam osoba među kojima i jedan italijanski novinar. U tim sukobima je prema podacima policije, povređeno 58 osoba.

Posle vojne akcije i predaje sedam vođa opozicionog Pokreta “Crvenih košulja“, izbili su neredi u glavnom gradu u kojima je zapaljeno oko 20 zgrada, uključujući berzu, tržne centre i prostorije lokalne televizijske stanice.

Napeta situacija proširila se i na severoistok zemlje, poljoprivrednu i siromašnja oblast odakle potičce veliki broj "crvenih" koji su učestvovali u demonstracijama u Bangkoku i koji se sada vraćaju kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: