Četvrtak, 11.03.2010.

08:28

Putevi prohodni, saobraćaj otežan

Svi putevi u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj otežan zbog snega. U nižim delovima, na kolovozu ima do 5 centimetara snega a na planinskim do 10 centimetara.

Izvor: B92

Default images

Neprohodni su putni pravci Bor - Žagubica preko Crnog vrha i Žagubica - Jasikovo zbog snežnih nanosa. U Beogradu je do sada zabeleženo oko stotinu saobraćajnih nesreća i vozačima se savetuje da ne kreću na put bez preke potrebe i da se drže glavnih puteva.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkom zavoda, vetar u Beogradu trenutno duva jačinom od 17 metara u sekundi, a najjači udari iznosili su 18 metara.

Iz "Beograd puta" je saopšteno da sneg u glavnom gradu čisti 140 vozila i oko 300 radnika.

Dejan Jovanović iz "Beograd puta" je izjavio da su ulice prvog prioriteta osposobljene za saobraćaj, ali i da na nekima još ima raskvašenog snega.

On je objasnio da će se po prestanku padavina preći i na ulice drugog prioriteta koje su, kako je rekao, čišćene i tokom protekle noći. Avionski saobraćaj na aerodromu "Nikola Tesla" odvija se po planu.

Martovski sneg se nije predao ni prošle noći, pa je zimska služba imala pune ruke posla. Sneg koji je neprekidno padao prošle noći dozvolio je čišćenje često samo ulica prvog prioriteta. Neretko se dešava i da nepropisno parkirani automobili onemogućavaju čišćenje.

"Ono što je sigurno je da će građani ulicama prvog prioriteta sigurno i bezbedno doći do svojih odredišta, ulice drugog prioriteta smo čistili cele noći, nastavićemo u toku prepodneva. Verujem da ćemo ako sneg prestane da pada i njih ubrzo da očistimo", kaže Jovanović.

U nadležnosti "Beograd puta" su sve saobraćajnice u gradu i oko njega. Tamo su nam rekli da i ako se ovakva vremenska situacija nastavi imaju dovoljno resursa za održavanje tih puteva.

"Neka prognoza gruba je da će cele ove nedelje biti padavina, možda ne kao danas, ali će ih biti. Biće niskih temperatura, sigurno da će biti mraza na kolovozu kojeg ćemo morati da čistimo i održavamo, tako da mi jesmo spremni i to duže da traje i do 31. marta, do kada mi imamo zakonsku obavezu zimske službe“, smatra Jovanović.

Gradska vlast je pozvala građane da pomognu komunalcima u čišćenju snega kako bi grad funkcionisao. Mladi koji imaju vremena mogu malo i da zarade čišćenjem snega, ali bi trebalo da se jave omladinskim zadrugama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: