Sreda, 10.03.2010.

14:48

Vreme u Sloveniji sve lošije

Vreme u Sloveniji sve više se pogoršava. Mnogi putevi, škole i obdaništa su zatvoreni, zbog uraganskog vetra i jakog snega.

Izvor: B92

Default images

Upozorenja i najave metereologa su se obistinile, bura u primorskom delu Slovenije već dostiže brzinu i do 200 kilometara na sat, zbog čega se stanovnicima tog dela zemlje savetuje da ne izlaze iz kuća. Veliki deo puteva i deonica na autoputu u toj regiji je već zatvoren.

Bura već ruši drveće, skida krovove i stubove, a ometa i rad dalekovoda, tako da su stanovnici Primorske bez struje. Luka Kopar je, noćas, bila zatvorena, a zbog bure se najavljuju i talasi visine do tri metra.

Jak sneg je zahvatio ostatak Slovenije i očekuje se da zahvati i primorski deo, a noćas se u južnom i jugoistočnom delu očekuje i više od 60 centimetara novog snega, dok će ga drugde pasti do 50 centimetara.

Sneg je izazvao i velike probleme na putevima u Italiji i Austriji, gde je u smetovima ostalo više stotina vozača koji su morali da prenoće u svojim automobilima.

U južnom delu Austrije je došlo do brojnih saobraćajnih nesreća, dok je turski autoput ka Salcburgu zatvoren zbog jedne od takvih nesreća, dok su brojni putevi u austrijskim Alpima prohodni samo sa lancima.

Na severu Italije sneg neprekidno pada već 24 sata, a očekuje se bar još jedan dan padavina, zbog čega je oko 1000 kilometara italijanskih autoputeva teško prohodno, dok je aerodrom pored Bolonje zatvoren zbog snega. U područjima Toskane, Umbrije i Emila Romanje su zatvorene škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: