Braun: Nisam nikoga maltretirao

Premijer Velike Britanije Gordon Braun odbacio je kao neosnovane i zlonamerne optužbe da je zastrašivao zaposlene i poveremeno čak primenjivao fizičku silu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2010.

17:32

Default images

"Te zlonamerne optužbe potpuno su bez osnova", saopštio je portparol Braunove vlade, prene je Rojters. Nedeljnik "Obzerver", iz porodice liberalne medijske kuće “Gardijan“, objavio je delove iz knjige novinara Endrjua Ronslija "Kraj partije", u koji se navodi da se premijer Braun na poslu nasilnički ponaša prema saradnicima.

Nove optužbe na račun lidera vladajuće Laburističke partije dodatno su oslabile njene šanse uoči dolazećih izbora u junu, koje mnogi analitičari vide kao kraj 13-ogodišnje vladavine te partije.

Laburistička vlada je već pod velikim pritiskom zbog pogoršane ekonomske situacije u zemlji, ali i nepopularnog rata u Avganistanu.

Laburisti su pobeđivali opozicionu Konzervativnu partiju tri puta od 1997, kada je partiju predvodio Toni Bler, koji je na polovini madata 2007. predao vlast Braunu.

Braun je prošle nedelje u televizijskom intervjuu iznosio bolne i intimne detalje iz svog života, nameravajući da na taj način povrati veći broj izgubljenih birača.

Poslednja istraživanja javnog mnenja u Velikoj Britaniji pokazuju da su u poslednjih nekoliko meseci laburisti smanjilli zaostatak u odnosu na konzarvativce i sada zaostaju za njima za šest odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: