Zaustavljena proizvodnja "punta"

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da će zbog zbog štete od požara u "Zastavi", privremeno biti zaustavljena proizvodnja "punta". Uzrok požara još nepoznat.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2009.

15:19

Default images

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević, najavili su da će se uskoro znati kolika je šteta pričinjena i kada će "punto" ponovo početi da se proizvodi. Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je najavio da će Vlada učiniti sve, da se što pre ponovo pokrene proizvodnja tih automobila.

Istraga o uzrocima požara u kragujevačkoj “Zastavi” i procena štete koju je izazvao, i dalje traju.

Zbog istrage koja je u toku, eksperti kragujevačkog proizvođača automobila nisu bili u prilici da halama zahvaćenim požarom prikupe dovoljno informacija o šteti.

Direktor grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević je za B92 rekao da će, najverovatnije, prve informacije o šteti nastaloj u požaru biti saopštene u ponedeljak.

Nakon obilaska pogona fabrike, ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao je da je vatra, osim linije za sklapanje ”punta”, na kojoj je izgorelo devet školjki, uništila i magacin gotovih proizvoda.
Ipak, on kaže da će ono što je uništeno moći da se popravi za nekoliko nedelja, a da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava.

“’Goša’ je vršila radove, a prema propisima naravno postoje i nadzori. Sada će istraga utvrditi ko je odgovoran i zašto”, kaže Dinkić.

“Postoje neke prve indicije da je bio ljudski faktor u pitanju, ali neka to ipak istaga utvrdi do kraja”, poručuje on.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, koji je godinama bio direktor pogona “Montaža” u kojem je izbio požar, smatra da je šteta mogla biti i znatno veća.

“Mislim da može relativno brzo da se otkloni šteta i problem i da će, po mom mišljenju, relativno brzo da krene montaža ponovo”, očekuje Stevanović.

“U suštini, zastoj će biti, a koliki, videćemo kad se sve to sanira”, kaže gradonačelnik.

Kada tim stručnjaka “Zastave” završi izveštaj o šteti, on će biti dostavljeni i menadžmentu “Fiata”, rekao je predstavnik italijanske kompanije Jadran Soldić.

“’Fijat’ će naravno učestvovati u svemu tome i pomoći na najbolji mogući način da se sve to sredi, reguliše i da fabrika nastavi da radi”, poručuje Soldić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: