Novi investitori iz SAD?

Grupa investitora iz SAD stiže u Beograd. Četiri američke kompanije traže lokacije za pogone u Srbiji, piše "Blic".

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

01:40

Default images

"Boston pauer", koji je jedan od vodećih proizvođača litijumskih baterija u Americi, razmatra nekoliko lokacija za otvaranje proizvodnog pogona u Srbiji. To je jedna od četiri američke kompanije čiji predstavnici dolaze u Beograd da bi se u ponedeljak sastali sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem i ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem, potvrđeno je u listu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza.

Osim predstavnika "Boston pauera", dolaze i predstavnici kompanija "Farma sfir LLC", "Metrik endžiniring" i "Teknuvo".

"Iako su preliminarni pregovori sa ovim kompanijama završeni i potvrđena je ozbiljna zainteresovanost američke strane za investiranje i širenje svojih pogona u Srbiji, još je rano govoriti o tome koliko bi ljudi bilo zaposleno. Tek posle ovih sastanaka moći ćemo da govorimo o nivou zaposlenosti i visini investicija", rekao je Aleksandar Miloradović iz SIEPA u čijoj organizaciji, a uz podršku Ministarstva za ekonomiju u regionalni razvoj, američki investitori i dolaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: