Napadnut Simon Simonović

Aktivista pokret "Evropa nema alternativu" Simon Simonović sinoć je napadnut i pretučen, saopštio je taj pokret.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

12:57

Default images

U saopštenju se navodi da je Simonović napadnut u četvrtak uveče u blizini stadiona Partizana posle utakmice finala fudbalskog Kupa Srbije. “Simonovića je napalo nekoliko maskiranih ‘neznanih junaka’, koji sebe nazivaju navijačima, uz pogrdne povike”, piše u saopštenju.

Pokret "Evropa nema alternativu" uputio je protest svim odgovornim institucijama u Srbiji i traži od nadležnih organa da hitno i detaljno istraže ovaj slučaj i odgovorne osobe izvedu pred lice pravde.

"Napadnut je čovek koji zagovara borbu protiv nasilja, koji zagovara Srbiju u Evropskoj uniji i koji se bori protiv vrednosti izgrađenih u devedesetim godinama. Sada je doživeo da ga prebiju oni koji u tom periodu još uvek žive i koji Srbiju žele da vrate tamo gde je tada bila", stoji u saopštenju.

Pokret je najavio da će uputiti pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Cvetkoviću, ministru policije Ivici Dačiću i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu i zatražiti od njih da zaštite građane Srbije i Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: