Nova akcija hapšenja MUP-a

MUP Srbije uhapsio je grupu od 35 ljudi, među kojima 18 policajaca, osumnjičenih za šverc robe preko administrativne granice sa Kosovom, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2009.

11:15

Default images

Hapšenje je završeno oko 14 časova. Direktor policije Milorad Veljović kaže za B92 da je to bio nastavak započetih akcija. Više od dvadeset privedenih biće zadržano u policijskom pritvoru. Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, uhapšeni se terete da su izvršili više krivičnih dela krijumčarenja, davanja i primanja mita.

Oni se terete da su švercovali naftu, alkohol i druge akcizne proizvode.

Osumnjičeni su prelazili administrativnu granicu u Kopnenoj zoni bezbednosti prema opštini Raška, kako bi izbegli carinu, a za robu koju su prenosili, pravili su lažnu dokumentaciju, kako bi joj umanjili vrednost.

Prilikom prelaska administrativne linije, koristili su radio-stanice.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za B92 da je ta akcija nastavak borbe protiv organizovanog kriminala.

"Ovom prilikom, nažalost, uhapšen je i određen broj pripadnika MUP-a. Za njih ne možemo reći da su prijatelji ove službe i prema njima će se postupati kao i prema ostalim građanima", kaže Veljović.

"Međutim, cilj ove akcije nije hapšenje policajaca, cilj ove akcije je širi - borba protiv korupcije, koja mora biti neprestana i svakim danom sve jača i jača", navodi on.

Akcija hapšenja sprovedena je u Kraljevu, Novom Pazaru i Raškoj, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom.

Kod uhapšenih je pronađena i veća količina pušaka, pištolja i nekoliko ručnih bombi.

Krijumčari su policajcima koji su uhapšeni unapred davali poklone i novac, kako ne bi bili kontrolisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: