Hilari Klinton inicirala dogovor?

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton inicirala je pregovore ambasadora Kamerona Mantera s predstavnicima Vlade Srbije o slučaju Miladina Kovačevića, piše Blic.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2009.

01:25

Default images

List prenosi pisanje Njujork posta koji citira jednog visokog činovnika u državnoj administraciji SAD. Iako su i dalje zvanične poruke iz SAD da neće odustati od suđenja Kovačeviću, državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen najavljuje za Blic da će "u narednih nekoliko meseci otpočeti suđenje Kovačeviću u Srbiji".

"Siguran sam da će se Kovačeviću suditi u Srbiji. Suđenje bi trebalo da počne u narednih nekoliko meseci", tvrdi Slobodan Homen. On dodaje da "svako mora da odgovara za ono što je učinio".

"Srbija je sposobna da sudi u svim postupcima, a naročito u slučaju Kovačevića. Srbija i SAD moraju da poprave odnose i to je jedini način. Američke vlasti su već ustupile deo predmeta Kovačević koji se odnosi na falsifikovanje isprava i vrlo brzo dobićemo i ostatak predmeta", ističe Homen.

Državni sekretar konstatuje da se retko dešava da jedna barska tuča optereti odnose dve zemlje.

"Ovde nije problem u toj tuči, već u činjenici da je naš konzul prekršio odredbe Bečke konvencije", pojašnjava Homen. Na pitanje za šta je tačno Vlada izdvojila milion dolara, on kaže da o tome ne može da govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: