Otmičarima ponestaje hrane i goriva

Otmičarima, koji su pre više od nedelju dana kidnapovali 19 ljudi u Egiptu, ponestaje hrane i goriva, rekao je jedan izvor iz egipatske vlade.

Izvor: Beta

Subota, 27.09.2008.

14:43

Default images

Zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je za Rojters da su otmičari juče na nekoliko sati prebacili taoce u Libiju, kako bi pokušali da pribave zalihe pre nego što se vrate na sudansku teritoriju.

Maskirani otmičari oteli su prošle nedelje 11 zapadnih turista i osam Egipćana iz udaljene graničcne oblasti i prebacili ih u Sudan. Egipatska vlada je rekla da među turistima ima pet Nemaca, pet Italijana i jedan Rumun.

Analitičari smatraju da otmičari izgleda nemaju političke ili ideološke motive, za razliku od islamskih ekstremista koji su napadali turiste u dolini Nila i na sinajskom poluostrvu 1990-ih i tokom tekuće decenije.

Egipatski zvaničnici su rekli da su otmičari od nemačke vlade tražili ogroman otkup. Jedan bezbednosni zvaničnik je rekao da se radi o cifri od šest miliona evra.

Egipat je dodao i da su otmičari svoje zahteve putem satelitskog telefona preneli ženi jednog, takođe otetog, egipatskog turističkog vodiča, koja je Nemica.

Taj čovek je obavestio svoju suprugu o nestašicama hrane i goriva i rekao joj da su vraćeni u Sudan, naveo je vladin izvor, dok je Libija opovrgla da su taoci bili prebačeni na njenu teritoriju.

Portparol egipatske vlade Magdi Radi kazao je da nema informacije o najnovijem razvoju događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: