Ilić: EU želi malu i bednu Srbiju

Lider Nove Srbije Velimir Ilić kaže da Evropska unije želi otcepljenje Vojvodine, kako bi Srbija bila što "manja i bednija".

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2008.

07:18

Default images

Ilić je rekao u emisiji TV Čačak da sve velike fabrike, giganti, u Srbiji imaju probleme, da su mnoge fabirke "razorene", da ne rade, da su "razbijene" i "uništene".

On je kazao da u Srbiji nema izvoza, ocenjujući da je veštačko održavanje evra "potpuno uništilo izvoz", zbog čega je Srbija "postala kolonija" u koju se sve uvozi.

"Uvoznički lobi je upropastio Srbiju, sve se uvozi, čak i meso iz Argentine, zbog čega treba da nas je sramota", rekao je Ilić.

On je ocenio da je najava da Srbija 2009. godine može postati kandidat za ulazak u Evropsku uniju "priča za malu decu".

"Jedan je uslov da Srbija uđe u EU - a to je da prizna nezavisno Kosovo. To je sto posto tačno. A EU ima i veće apetite, i nemojte misliti da ne žele i otcepljenje Vojvodine. Oni žele da Srbija bude što manja, jadnija i bednija, da ne proizvodi, oni hoće sve da kupe, i Telekom i EPS, a mi da budemo vozači traktora", rekao je Ilić.

On je još rekao da je pitanje ulaska zemlje u EU trebalo staviti na referendum, da se građani o tome izjasne.

Ilić, koji je bivši ministar infrastrukture, oštro je ktitikovao sadašnju vladu i izjavio da će se on "vratiti u vladu - kad tad".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: