"DS i SPS, kao primer za pomirenja"

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da su DS i SPS pronašle dobar model za sva pomirenja u Srbiji i u regionu.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Nedelja, 13.07.2008.

10:01

Default images

"Bez toga nema stvarnog koraka napred. U ovom slučaju, partijski interesi se stavljaju u drugi plan. Mislim da će svi koji su sada rezervisani i koji ne veruju u pomirenje, vremenom biti razuvereni", kazala je potpredsednica Socijalističke partije Srbije za "Novosti" povodom najavljene deklaracija o političkom pomirenju demokrata i socijalista.

Na podsećanje lista da se Zakon o lustraciji, čije je osnovni motiv za donošenje bio udaljavanje ljudi iz "bivšeg režima" sa političke scene, već pet godina ne primenjuje, a da bi se to promenilo predsednik parlamenta mora da predloži nedostajuće članove Lustarcione komisije, Dejanovićeva je kazala da za sada nije dobila bilo čiju inicijativu da predloži nedostajuće članove Komisije.

"Ako bih dobila takav predlog od ovlašćenog predlagača, izjasnila bih se o tome kroz redovnu skupštinsku proceduru", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: