"Istražiti pretnje Nataši Kandić"

Međunarodna organizacija za zaštitu branilaca ljudskih prava Front lajn zabrinuta zbog pretnji Nataši Kandić.

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2008.

12:28

Default images

U saopštenju te organizacije se podseća da je direktorku beogradskog Fonda za humanitarno pravo, posle njenog prisustva na sednici Skupštine Kosova kada je usvojena Deklaracija o nezavisnosti te pokrajine, Socijalistička partija Srbije optužila da je "izdajnik" i da radi protiv ustavnog poretka zemlje.

Te optužbe, kako navodi Front lajn, podržava jedan deo medija u Srbiji koji vode kampanju klevetanja direktorke Fonda za humanitarno pravo optužujući je da je "izdajnik".

Ta organizacija konstatuje i da je, posle jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, u Srbiji povećan broj pretnji braniocima ljudskih prava i humanitarnim organizacijama.

Front lajn je pozvao srpske vlasti da sprovedu istragu zbog pretnji koje su joj upućene i odgovorne izvedu pred lice pravde. Srpske vlasti su takođe pozvane da garanuju pravo na rad svim organizacijama i braniocima ljudskih prava u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: