Četvrtak, 31.05.2007.

16:58

Đilas direktor Kancelarije za NIP

Vlada Srbije donela Uredbu o Kancelariji za Nacionalni investicioni plan, ministar bez portfelja Dragan Đilasa na njenom čelu.

Izvor: Beta

Default images

Doneta je i odluka o obrazovanju Saveta za NIP, koji čine ministri finansija, ekonomije i regionalnog razvoja, energetike i rudarstva, infrastrukture i zaštite životne sredine.

Na sednici je doneta odluka o osnivanju Nacionalnog saveta za saradnju s Međunarodnim tribunalom za krivično gonjenje odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava na teritoriji SFRJ od 1991. (Savet za saradnju s Hagom) i doneta je Uredba o osnivanju Kancelarije Saveta.

Vlada Srbije potvrdila je danas postavljenje ambasadora u Rusiji, Španiji, Portugaliji, Slovačkoj i Kanadi, izjavio je potpredsednik Vlade Božidar Đelić. 

On je rekao da imena ambasadora nisu tajna, ali da diplomatski kodeks nalaže da se ona ne saopšte dok predsednik Republike ne potpiše ukaze o tome.

Đelić je rekao da je imenovan i šef Misije Srbije pri OEBS-u u Beču.

Vlada je donela Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija i Uredbu o korišćenju sredstava za subvencije proizvođačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za period januar-jun 2007.

Na sednici je usvojen Program o izmenama i dopunama Programa o rasporedu korišćenja sredstava subvencija javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama u oblasti rudarstva za period januar-jun 2007.

Na sednici su postavljeni i državni sekretari u ministarstvima, pa su u Ministarstvu odbrane za državne sekretare postavljeni Igor Jovičić i Aleksandar Miščević.

Za državnog sekretara u Ministarstvu finansija postavljen je Slobodan Ilić, a u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo postavljen je Milenko Cvetinović.

Za državne sekretare u Ministarstvu vera postavljeni su Nevena Vitošević-Đeklić i Milan Brdar, a za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Mirko Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: