Ponedeljak, 04.03.2024.

13:43

Lavrov: Odbili su

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je nedavno pozvao ambasadore članica Evropske unije na sastanak uoči predsedničkih izbora u Rusiji.

Izvor: Tanjug

Lavrov: Odbili su
Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo

Međutim, prema njegovim rečima, oni su to odbili dva dana pred sastanak.

"Sakupili smo mnogo materijala o tome kako rade ambasade zemalja Evropske unije u Moskvi, kako se spremaju za naše predsedničke izbore, na kakvim projektima podrške našim nesistemskim opozicionarima rade", istakao je Lavrov.

"Mi smo, prikupivši te informacije, pozvali sve ambasadore EU na sastanak na kojem sam želeo da, kao ministar spoljnih poslova, kažem ambasadorima i šefovima diplomatskih misija da to ne čini", dodao je on, prenose RIA novosti.

Dodao je da su zapadni ambasadori dva dana pred sastanak poslali poruku: "Odlučili smo da ne dođemo".

"Možete li da zamislite odnose sa državama na diplomatskom nivou, čiji se ambasadori plaše da dođu na sastanak sa ministrom zemlje u kojoj su akreditovani? Gde je to ikada viđeno?", upitao je Lavrov.

Predsednički izbori u Rusiji biće održani od 15. do 17. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: