Četvrtak, 29.02.2024.

17:54

Petković sa predstavnicima ambasade SAD: Potrebno nam je hitno rešenje aktuelne krize na KiM

Petar Petković saopštio je da se sastao sa predstavnicima ambasade SAD kako bi razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Petković sa predstavnicima ambasade SAD: Potrebno nam je hitno rešenje aktuelne krize na KiM
Photo: A.K./ATAImages

"Nakon završenih razgovora u Briselu, danas smo se u centrali Banke Poštanska štedionica u Beogradu sastali sa predstavnicima ambasade SAD sa kojima smo razgovarali o teškom položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i svim posledicama jednostrane odluke Aljbina Kurtija da zabrani dinarski platni promet na KiM," rekao je on.

"Zajedno sa predsednikom IO Banke Poštanska štedionica, gospodinom Bojanom Kekićem i njegovim timom posebno smo istakli neophodnost hitnog rešenja aktuelne krize koje podrazumeva nastavak punog funkcionisanja Banke Poštanska štedionica na prostoru Kosova i Metohije.

Poštanska štedionica je žila kucavica opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji i od presudne je važnosti da nastavi da funkcioniše na prostoru pokrajine i našem narodu isplaćuje sve prinadležnosti."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: