Sreda, 28.02.2024.

14:17

Roditelji dece ubijene u "Ribnikaru" vratiće se na suđenje Kecmanovićima VIDEO

Odlukom suda, roditelji dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" vratiće se u sudnicu, gde se sudi roditeljima dečaka ubice.

Izvor: Novosti

Roditelji dece ubijene u
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ

U Višem sudu u Beogradu primili su podnesak Višeg tužilaštva u kojem ih obaveštavaju da odustaju od ispitivanja roditelja dece ubijene u Ribnikaru 3. maja prošle godine, kako bi im se ukinuo status svedoka, a ostao samo oštećenih, pa da mogu da prisustvuju suđenju V. i M. Kecmanović.

Kako je rečeno Novostima u Višem sudu, sudija Zoran Božović sutra će na suđenju doneti odluku o ovom zahtevu. Ukoliko je prihvati, to znači da će se roditelji vratiti u sudnicu, i moći da slušaju iznošenje odbrane Kecmanovića, i da im eventualno kao oštećeni postavljaju pitanja.

Okrivljeni, prema Zakonu o krivičnom postupku, imaju pravo da odgovaraju ili da odbiju odgovaranje na pitanja bilo koje strane u postupku.

Roditelji su, inače, na prošlom suđenju tražili da im se ukine status svedoka, jer, kako su rekli, oni nemaju nikakva saznanja o konkretnim optužbama protiv Kecmanovića za neodgovarajuće čuvanje pištolja i metaka, i da mogu samo da svedoče da su njihova deca pobijena.

Prema planiranom rasporedu suđenja, Kecmanovići i vlasnik i istruktor u streljani u kojoj je maloletni Kosta vežbao da puca, sutra bi trebalo da iznesu odbrane.

Za sada stoji odluka i da javnost bude isključena sa ovog suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: