Četvrtak, 22.02.2024.

20:18

Upozorenje: "Ne potcenjujte Rusiju"

Ambasador Estonije u Poljskoj upozorio je na opasnosti potcenjivanja namera Rusije.

Izvor: klix.ba

Upozorenje:
Foto: EPA-EFE/Oleg Petrasyuk

On je na to upozorio nakon što je poljski premijer Donald Tusk prošle nedelje najavio da će njegova zemlja dodatno osigurati svoju granicu s Belorusijom kako bi poboljšala unutarevropsku sigurnost.

Ambasador Estonije Miko Haljas rekao je za Euronews da će, prema obaveštajnim podacima kojima raspolaže Estonija, Rusija izvršiti reorganizaciju vojnih kapaciteta za tri do četiri godine.

Dodao je da je zbog toga od velikog značaja da Evropa podržava Ukrajinu kako bi Rusija bila poražena.

"Ako možemo dovoljno da pomognemo Ukrajini da pobedi, onda ćemo promeniti i planove Rusije, ali i Estonije, Letonije, Litvanije i Poljske. Mi smo preuzeli ovu vrstu liderske uloge tako da moramo da budemo oni koji pokušavaju da pokrenu i inspirišu druge", rekao je.

Estonija i Poljska graniče se sa Rusijom, dok Poljska se takođe graniči sa Ukrajinom i Belorusijom, sa kojom deli granicu od 418 kilometara.

Punih 186 kilometara granice je utvrđeno ogradom, koja je podignuta da razdvoji dve zemlje po ceni većoj od 350 miliona evra.
  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u našem blogu UŽIVO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: