Utorak, 26.12.2023.

17:09

Ukrajinci napali Zelenskog zbog izjave o mobilizaciji

Video na kojem predsednik Volodimir Zelenski govori da, za razliku od Rusije, u Ukrajini niko ne tera ljude da ratuju silom, ponovo je viralan.

Izvor: Tanjug

Default images
EPA-EFE/FILIP SINGER

"Ne možemo se ponašati kao Rusija - da teramo ljude u rat motkama. Mi nismo takva država. Ovo je paradoks. Mi se borimo za evropske vrednosti, želimo da budemo članica Evropske unije, pa moramo i da se borimo uzimajući u obzir takve vrednosti", rekao je Zelenski tada na samitu u Briselu.

Međutim, u kontekstu najavljenog predloga zakona o pooštravanju mobilizacije, kojim je predviđena mobilizacija pola miliona Ukrajinaca, ovaj video je izazvao burne rasprave na društvenim mrežama.

U komentarima ispod snimka korisnici su kritikovali ukrajinske vlasti.

"Tako da smo ipak gori. Rusija nije zatvorila granice, ali mi imamo ropstvo i teraju nas u rat motkama", navodi se u jednom od komentara.

Drugi korisnik je napisao: "Gurate nas u zatvor. Ili poziv i rat, ili ćete u zatvor".

"Posle takvih zakona, zaista izgleda da nas treba spasiti", "Mi nismo ništa bolji od Rusije" stoji u nekim od objava, prenosi ukrajinski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: