Utorak, 05.12.2023.

20:20

Vojska uzvratila: Sud sravnjen sa zemljom

Izraelska vojska uništila je zgradu glavne sudnice u Gazi, prenelo je više izraelskih medija.

Izvor: Tanjug

Vojska uzvratila: Sud sravnjen sa zemljom
Profimedia

Pojedini mediji u ponedeljak su objavili snimak na kojem se vidi rušenje Palate pravde, pri čemu ''Kan njuz'' prenosi da je izraelska vojska zgradu srušila 3. decembra, dok ''Tajms of Izrael'' navodi da je zgrada srušena onim što su nazvali ''kontrolisanim eksplozijama''.

Na fotogradiji koju je 20. novembra objavio vojni dopisnik lista Tajms of Izrael vide se izraelski vojnici koji zauzimaju položaje ispred zgrade suda u blizini opštine Al Zahra u Gazi, a čini se da je eksplozija isprva bila nižeg intenziteta, i da je uništavala deo po deo zgrade.

Skaj njuz prenosi da je Izrael od početka sukoba sa palestinskom militantnom grupom Hamas 7. oktobra uništio na desetine zgrada Hamasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: