Utorak, 28.11.2023.

11:20

Potvrđeno: Otrovana žena Kirila Budanova

Supruga šefa Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, generala Kirila Budanova, otrovana je i nalazi se u bolnici, piše Strana, pozivajući se na portal Babel.

Izvor: B92

Potvrđeno: Otrovana žena Kirila Budanova
Foto: Profimedia

"Ove supstance se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu ili vojnim poslovima. Njihovo prisustvo može ukazivati na namerni pokušaj trovanja određene osobe", tvrdi izvor iz ukrajinske službe bezbednsti za ukrajinske medije.

Njeno zdravlje se navodno tokom duže vremena pogoršavalo, zbog čega je hospitalizovana. Budanova je trenutno pod lekarskim nadzorom.

Ukrajinski medij piše da ona nije jedini slučaj trovanja u poslednje vreme, i da su teške metale najverovatnije uneli hranom.

"Ona je već bolje, prva faza lečenja je prošla. Pošto je supruga Budanova, Marijana Budanova, male težine, kod nje se to brže manifestovalo. A trovanje je potvrđeno i kod nekoliko radnika", kaže izvor ukrajinskog lista.

U toku je istraga o pokušaju ubistva.
  • Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite u našem blogu UŽIVO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: