"Sporni Generalštab i saobraćaj"

Mesto načelnika Generalštaba VS i resor saobraćaja su tačke sporenja DS-a i DSS-a u pregovorima o novoj vladi, piše "Blic".

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

10:56

Default images

List piše da je dogovoreno da novi ministar odbrane bude iz DSS-a, najverovatnije dosadašnji ministar policije Dragan Jočić, ali da DS zahteva da se u tom slučaju ne smeni načelnik Generalštaba, general Zdravko Ponoš, kako to planira DSS.

Ukoliko se DSS, ipak, odluči da smeni Ponoša zbog njegovih navodnih veza sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i političkim neslaganjem sa politikom DSS-a, demokrate planiraju da smene direktora policije Milorada Veljovića.

Osim Ponoša, kao prepreka formiranju nove Vlade Srbije isprečila se i funkcija ministra saobraćaja za koju su zainteresovani i dosadašnji ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić i predsednik beogradskih demokrata Dragan Đilas.

List "Danas" u DS-u saznaje da pitanje smene Ponoša nije pokrenuto, ali da se ne isključuje i ta mogućnost.

Taj dnevnik podseća da po Ustavu Srbije predsednik Tadić, kao vrhovni komandant oružanih snaga, postavlja i razrešava visoke oficire i načelnika Generalštaba.

Pozivajući se na izvore bliske pregovaračkim timovima DS-a i DSS-a, "Danas" piše da je Srbija mnogo bliža novim izborima nego formiranju nove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: