Četvrtak, 06.07.2023.

12:08

Rusi se dočepali "Storm Shadow-a" FOTO

Rusi su se navodno dočepali delimično čitave, iz vazduha ispaljene krstareće rakete Storm Shadow koju je Velika Britanija donirala Ukrajini.

Izvor: Jutarnji list

Rusi se dočepali
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY/Ilustracija

Reč je o raketama koje ispaljuju ukrajinci sa taktičkih bombardera Suhoj Su-24, od početka maja, a imaju najveći domet od svog oružja koje je Kijev dobio od Zapada.

Fotografije s lokacije na kojoj je raketa pronađena pokazuju da je ona ili srušena, ili da je pala zbog mehaničkog kvara.

Trup joj je, naime, gotovo netaknut. Bojeva glava BROACH kojom je raketa bila naoružana, kao i druge komponente rakete pronađeni su u blizini njenog trupa. Portal “The Drive”, čije navode prenosi Jutarnji list, ističe da je ovo prva objava o padu jednog “Storm Shadowa” tokom rata u Ukrajini.

Ako je Rusija zaista došla u posed “Storm Shadow”, moći će pomno da je prouči I tako prilagodi svoje oružje kojim bi onda mogla da sruši te rakete, tim pre što “Storm Shadow” poseduju obeležja koja ih čine slabije vidljivima, pogotovo na prednjem delu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: