Petak, 27.01.2023.

17:55

Sramno: Usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

Izvor: Novosti

Sramno: Usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta
EPA PHOTO EPA/SRDJAN SUKI/SS/kr

Deklaraciju je predložio Klub SDA, čiji je lider Bakir Izetbegović dizao četiri prsta, kako se pozdravljaju pripadnici zabranjene egipatske organizacije "Muslimansko bratstvo".

U sarajevskoj deklaraciji se "najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbednosti u Savetu ministara Nenada Nešića ispred sedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu“.

"Za“ deklaraciju je glasalo 28 zastupnika, nije bilo protiv i suzdržanih. Nešić se potom tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju.

Nemam nikakvu nameru da se izvinjavam zato što sam Srbin, zato što imamo naše pozdrave, imena ili krsnu slavu, naveo je u saopštenju predsjednik DNS-a Nenad Nešić reagujući na deklaraciju.

"Manipulacija je žrtvama rata da neko 2023. godine, činjenicu da postoje ponosni Srbi u Savetu ministara koristi u izradama Deklaracija koje ovo društvo dalje dele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači. Ja sam ponosni Srbin koji se rodio i oteran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA posle rata došli", navedeno je u saopštenju

Nešića koji je i ministar bezbednosti u SM BiH.

Pozdrav sa četri prsta koji možda potiče iz Turske brzo je postao novi simbol "Muslimanskog bratstva“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

20 h

Podeli: