Petak, 23.09.2022.

20:24

"Delegacije EU nestale s radara uoči sastanka sa Lavrovom"

Delegacije EU "nestale su sa radara“ nakon što su uputile zahteve za sastanak sa Sergejem Lavrovom, izjavila je Marija Zaharova.

Izvor: Sputnjik

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Nakon što su poslali svoje zahteve za razgovore sa Sergejem Lavrovom 'na marginama' zasedanja Generalne skupštine UN i nakon što su dobili od ruske strane predloge o vremenu sastanaka, delegacije EU su nestale sa radara. Očigledno su dobili od Vašingtona instrukciju da se pritaje“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je saopštila da ministarke spoljnih poslova Francuske i Nemačke Katrin Kolona i Analena Berbok drugi dan traže sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije na marginama Generalne skupštine u Njujorku, uprkos navodnoj zabrani Evropske unije bilateralnih sastanaka sa ruskom stranom.

Govor Lavrova na Generalnoj debati zakazan je za 24. septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: