Četvrtak, 12.05.2022.

13:15

Sakašvili iz zatvora prebačen u bolnicu

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili prebačen je danas iz zatvora u Rustaviju u civilnu kliniku Vivamed u Tbilisiju, javljaju gruzijski mediji.

Izvor: Tanjug

Sakašvili iz zatvora prebačen u bolnicu
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Gruzijski ministar pravde Rati Bregadze najavio je 10. maja da će bivšem predsedniku biti ponuđeno premeštaj u Vivamed na pregled, pošto mu je zdravlje ugroženo jer u zatvoru selektivno uzima propisane lekove i odbija proteinsku hranu.

On je već nekoliko puta u zatvoru štrajkovao glađu, prenosi Interfaks.

Sakašvili je u Gruziji optužen u nekoliko krivičnih predmeta, za koje on tvrdi da su izmišljeni, prenosi Interfaks. On je od 2013. godine boravio van Gruzije, a vlasti te zemlje su u više navrata saopštile da će po povratku biti priveden.

Sakašvili je 29. septembra prošle godine tajno iz Ukrajine stigao u Gruziju, a 1. oktobra je priveden u Tbilisiju i smešten u zatvor u Rustaviju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: