Petak, 01.04.2022.

12:00

Nakon dve godine ukinuli vanredno stanje zbog kovida

U Italiji danas ukinuto vanredno stanje uvedeno zbog pandemije koronavirusa 31. januara 2020, pa su ukinute i brojne epidemiološke mere.

Izvor: Tanjug

Nakon dve godine ukinuli vanredno stanje zbog kovida
EPA-EFE RICCARDO ANTIMIANI

Tako je ukinuto 2G pravilo za hotele, u javnom prevozu i prodavnicama.

Više neće biti traženi sertifikati o vakcinaciji, izlečenju od kovida 19 ili negativan test. Isto tako gotovo potpuno se ukidaju pravila o karantinu, te u izolaciju ubuduće moraju samo zaražene osobe, dok lica koja su bila u kontaktu sa obolelima mogu napuštati stan.

Više nisu potrebni sertifikati ili testovi za pristup muzejima, arheološkim parkovima, izložbama, arhivima, bibliotekama i drugim kulturnim ustanovama.

Takozvano 2G pravilo i obaveza nošenje maski ostalo je do 30. aprila za posetu bioskopima, pozorištima i koncertima.

Na snazi ostaje još obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prilikom masovnih okupljanja. Rasformirano je i ekspertsko telo vlade koje je određivalo pandemijske mere.

U Italiji je epidemiološka situacija već duže vreme povoljna, a i 91 odsto stanovništva primilo je do sada dve doze vakcine protiv koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: