Albanski komandosi stižu na KiM

Ministarstvo odbrane Albanije saopštilo je juče da je grupa od 30 komandosa iz Oružanih snaga krenula na Kosovo.

Izvor: B92

Subota, 26.02.2022.

10:21

Albanski komandosi stižu na KiM
Shutterstock/Niyazz

Ovaj kontingent pridružiće se snagama Misije NATO-a na Kosovu, Kfora.

Ministar odbrane Niko Pelješi , rekao je da će ova misija na Kosovu doprineti miru u regionu Zapadnog Balkana, pošto su tenzije porasle nakon početka okupacije Ukrajine od strane Rusije.

"U ovim izazovnim danima globalnog mira i bezbednosti, ovo udvostručuje i povećava pažnju, ali i odgovornost svakog od nas i da svakog od vas služimo profesionalno, vojno disciplinovano, dostojanstveno u skladu sa etičkim kodeksom i vrednostima našeg saveza", naveo je on u saopštenju Ministarstva odbrane.

U međuvremenu, načelnik Generalštaba Oružanih snaga general-major Bajram Begaj rekao je da se raspoređivanje snaga na Kosovu odvija u "turbulentnom" bezbednosnom trenutku na istočnoj strani alijanse.

"Globalna bezbednost je ugroženija nego ikada. Region i naša zemlja nisu imuni na ove akcije Rusije“, rekao je on.

Albanske trupe služiće zajedno sa trupama Hrvatske i Italije.

Raspoređivanje albanskih trupa na Kosovu dolazi dan nakon što je NATO rekao da je posvećen obezbeđivanju bezbednosti na Kosovu i širom Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: