Petak, 26.11.2021.

12:27

"Albanski bukvar na Kosovu"

Edi Rama poručio je, na sednici kosovske i albanske vlade, da jedan od sporazuma predviđa zajednički bukvar za učenike u Albaniji i na Kosovu, prenosi Ljajmi.

Izvor: Kosovo online

Shutterstock/Budimir Jevtic

Rama je rekao da je "bukvar osnovna knjiga za svakoga ko krene na put obrazovanja i već dugi niz godina je knjiga koja se zasniva na Zakonu o obrazovanju".

"Ono što smo se dogovorili je da imamo samo jedan bukvar i snažno želimo da taj cilj postignemo zajedno, tako da ako se danas dogovorimo da imamo albanski bukvar u Albaniji, na Kosovu, da onda ovaj jedinstveni bukvar albanskog jezika imamo u svim zemljama ili na svim prostorima gde deca uče da čitaju i pišu na albanskom jeziku", zaključio je Rama.

Rama je od svojih ministara zatražio da današnje obaveze budu na vrhu dnevnog reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

22 h

Podeli: