Petak, 19.11.2021.

12:52

NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi

NATO je spreman da pruži dalju podršku saveznicima pogodjenim beloruskom migrantskom krizom, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Izvor: Tanjug

NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi
EPA/EFE/ CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

On je situaciju na granici sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom okarakterisao kao "duboko zabrinjavajuću", prenosi agencija Rojters.

"Ostajemo na oprezu i spremni smo da dalje pomažemo našim saveznicima", poručio je Stoltenberg novinarima tokom posete Berlinu.

"Korišćenje ranjivih ljudi od strane režima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kao sredstva za vršenje pritiska na druge zemlje je cinično i nehumano", poručio je Stoltenberg, dodajući da je NATO potpuno solidaran sa svim saveznicima pogodjenim migrantskom krizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: