ZIVKOVIC O ZLOUPOTREBAMA STAMBENOG FONDA SAVEZNE VLADE

Izvor: B92

Petak, 26.01.2001.

17:31

Default images
Iz Stambenog fonda Savezne vlade i fonda Diplomatskog stambenog preduzeca DIPOS u periodu od 30. septembra 1996. do 31. decembra 2000. za potrebe republicke i savezne vlade izuzeto ukupno 52 vile ili zgrade i 196 stanova, rekao je savezni ministar policije i potpredsednik Demokratske stranke Zoran Zivkovic na konferenciji za novinare, javlja Radio B 92. Zivkovic je naveo podatke do kojih je dosao kao predsednik Stambene komisije Savezne vlade i naglasio da je ukupna vrednost svih tih stanova i vila najmanje 82 miliona maraka. On je naveo primer da je nov stan od 175 kvadratnih metara, cija je vrednost pola miliona maraka, otkupljen za 20 hiljada maraka.

"Problem sa ovim stanovima i ovim vilama je sto su oni izuzeti, dodeljeni i otkupljeni, po onome sto do sada znamo - nezakonito. Kao predsednik Stambene komisije Savezne vlade u toku sledece nedelje cu sazvati sednicu i donecemo odluku da se poniste sva ta resenja kojim su dodeljivani sluzbeni stanovi, koji su posle par meseci postajali porodicni, a onda i otkupljeni za male pare. Mnoga poznata imena ce imati veliki problem da dokazu legalnost svog prisustva u tim stanovima. Ovo nije nikakav revansizam, ovo je sprovodjenje pravne drzave", naglasio je Zivkovic, dodajuci da ima sva imena ministarai funkcionera koji su nelegalno dosli dostanova, ali da ce ona biti dostupna javnosti tek nakon konacne odluke Stambene komisije Savezne vlade.

Zoran Zivkovic je najavio izvodjenje pred sudove bivsih funkcionera, ali i svih drugih ljudi za koje se utvrdi osnova za pokretanje krivicnih postupaka. "Bice uhapseni svi oni za koje se dokaze da su krsili zakonI na takav nacin da je u procesu istrage ili sudjenja neophodno hapsenje. Bilo da su bivsi visoki funkcioneri, bilo da su njihovi kumovi, poznanici, prijatelji... Dakle, ne postoji poseban stav prema funkcionerima, nego ce apsolutno na sve biti primenjena ista pravila, isti zakoni i isti postupci", najavio je Zivkovic, prenosi Radio B 92.

Na pocetku konferencije Zoran Zivkovic izvinio svim novinarima zbog incidenta koji se desio prilikom posete Karle del Ponte Saveznom ministarstvu unutrasnjih poslova kada je jedan radnik Prve uprave SMUP-a udario naseg reportera Andriju Igica. Zivkovic je obecao da se tako nesto vise nikad nece desiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: