Veliki skok brojki; još 752 novozaražena

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su registrovana još 752 novozaražena koronavirusom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.08.2021.

15:00

Veliki skok brojki; još 752 novozaražena
Ilustracija, foto: EPA-EFE/Giuseppe Lami

Preminulo je četvoro ljudi.

Na respiratorima se nalazi 15 pacijenata.

U bolnicama u Srbiji trenutno se nalazi 703 pacijenta kod kojih je potvrđen koronavirus. Porast broja novozaraženih koji trenutno imamo nije iznenađujući, imajući u vidu povratak velikog broja srpskih turista iz zemalja u kojima je epidemijska situacija dosta lošija, poručuju naši stručnjaci i apeluju na građane da se vakcinišu, a naročito pozivaju na vakcinaciju zdravstvene radnike za koje smatraju da imunizacija treba da bude obavezna.

Polemika o početku školske godine je, takođe, aktuelna, a od nadležnih već nekoliko dana stižu poruke da će ona početi normalno i da je to nešto na čemu treba insistirati jer je u školama moguće kontrolistai sprovođenje zaštitnih mera. Dileme nema, zdravstveni radnici moraju biti svi vakcinisani, svi oni koji dolaze u kontakt sa pacijentima, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović.

"Najveći broj obolelih dolazi iz Grčke i Hrvatske"

Dodao je da iako se mnogi ne slažu ipak po svemu sudeći u kovid bolnice najveći broj obolelih dolazi iz žarišta - Grčke, Hrvatske i zbog nepoštovanja mera i zato je potrebna rigoroznija kontrola.

Dodaje da svi žele da školska godina krene regularno.

"Ne možemo da pritiskamo decu od 12 godina da se vakcinišu, a da nema zadovoljavajuće rezultate kod odraslih", istakao je epidemiolog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: