Vučić odgovorio Erdoganu: Ovo nije tursko

Komentarišući najavu turskog predsednika da će krenuti u lobiranje za nezavisnost tzv. Kosova predsednik Srbije kaže da će razgovarati s njim.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

10:58

Vučić odgovorio Erdoganu: Ovo nije tursko
EPA-EFE Andrej Cukic

"Erdogan je veliki političar, realno, i Turska je velika sila. Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu, obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje", rekao je Aleksandar Vučić u Despotovcu

"Ako od 1. septembra, dokad važi vaš sporazum, krenu, ostaje nam da se branimo", dodao je Vučić.

"Turska je velika slila, Erdogan je veliki lider, ja sam mali i zanemarljiv i Srbija je manje značajna, ali nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, jer štitimo svoje. Ovo nije tursko i nije pripadalo Turskoj i neće. Ostaje nam da se branimo", rekao je Vučić.

Dodao je i da veruje da će Erdogan ublažiti taj stav, ali ako ne ublaži, Srbija će se boriti.

"Mi alternativu nemamo. Štitićemo narod na KiM, ali videćete i to da ni mi nismo tako mali", kazao je Vučić.

Erdogan: "Mi smo tu da pomognemo - radimo na povećanju broja zemalja koje priznaju Kosovo"

O izjavi Bakira Izetbegovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu Bakira Izetbegovića povodom reči ministra MUP-a naše zemlje Aleksandra Vulina. "Nisam neko ko će da zapuši usta bilo kome. To može da radi Bakir (Izetbegović). Vulin je moj prijatlej sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup na koji sam bio pozvan. On je imao govor i nije moje da ga ućutkam", kazao je Vučić tokom posete Despotovcu

."Srbija ima svoje granice i one su priznate u UN i one nas jedino interesuju, računajući i Kosovo i Metohiju kao deo Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244. Tačka. Neću da se izvinjavam nikome više, nikada više", naveo je on.

“Oni su ti koji govore o ukidanju RS. Vulin je govorio o nečemu što misli, to pitajte njega… Interesuje nas samo da čuvmao svoje”, dodao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: