Krivokapić priznao: Bilo je nepotrebno, dužan sam da saopštim punu istinu

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić optužio je Demokratski front (DF) da sa DPS-om dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

14:33

Krivokapić priznao: Bilo je nepotrebno, dužan sam da saopštim punu istinu
EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Sve to, kako je napisao na Tviteru, rade s ciljem raspisivanja novih parlamentarnih izbora.

"Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada Demokratskog fronta na Vladu Crne Gore: DF zajedno sa DPS-om i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore, a sve u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora", napisao je Krivokapić.

On je rekao da građani moraju "otvoreno biti upoznati sa igrom koja se medijski plasira i koja će se tek medijski aktuelizovati u narednim danima".

"Ali budite sigurni da su svi iz Vlade i parlamentarne većine koje DF danas optužuje za izdaju spremni da vašu i našu pobjedu na avgustovskim izborima odbrane po cijenu svojih života. Demokratski front je bojkotom Skupštine sada i javno postao dio parlamentarne većine sa Demoktarskom partijom socijalista", navodi Krivokapić.

Podsetimo, Skupština Crne Gore usvojila je sinoć Rezoluciju o Srebrenici, razrešila ministra Leposavića, zbog čega je nastala nova kriza u vladajućoj koaliciji.

U Crnoj Gori je na delu velika izdaja i u ovom trenutku u zemlji je i kriza vlade i kriza parlamenta, izjavio je danas jedan od lidera DF Andrija Mandić.

Rezolucija nije bila potrebna

Smatram da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici zaista bila nepotrebna, jer produbljuje dalje podele i sukobe u društvu, a pored toga u Bosni i Hercegovini nije usvojena takva rezolucija, saopštio je predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je kazao da kada su u pitanju događaji u Jasenovcu, Srebrenici, Velici, Bratuncu i bilo gdje drugo gdje su nevino stradali, više puta je govorio da ne možemo politizovati žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena.

"Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i ni jedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda", naveo je on, a prenose "Vijesti".

Dodao je da opraštamo i suze naših bližnjih ne zaboravljamo, ali se moramo okrenuti budućnosti, te da prošlost ne možemo da promenimo, ali možemo da utičemo na sadašnjost i bolju budućnost naše dece.

Istakao je da je Crna Gora već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici.

"Možda su ljudi navikli na 'britvu' ili da sprovodite naredbe 'šefa' na svim nivoima države, suprotno demokratskim načelima o odvojenosti organa vlasti, jer je to bila dugogodišnja praksa na ovim prostorima, ali to nije slučaj sa mnom i ovom Vladom", rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, parlamentarne stranke su nezavisne i same donose odluke i snose ishode istih, ma kakvi oni bili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: